[pb_row][pb_column span="span12"][pb_text]

Gevolgen voor vrachtwagen- en buschauffeurs

Als vrachtwagen- of buschauffeurs een zware alcoholovertreding begaan, brengen zij niet alleen de verkeersveiligheid in gevaar; ze zetten ook hun C of D rijbewijs op het spel. En daarmee hun werk en inkomen.
Het CBR kan automobilisten die met een te hoog alcoholpromillage worden aangehouden een Alcoholslotprogramma opleggen. Het alcoholslot kan alleen ingebouwd worden in een voertuig waarvoor rijbewijs B geldt. Voor vrachtwagen- en buschauffeurs heeft dit grote gevolgen: zolang zij aan het Alcoholslotprogramma deelnemen is het rijbewijs C en/of D ongeldig. Daardoor mogen zij twee jaar niet op een vrachtwagen of bus rijden.

[/pb_text][pb_text][/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_text][/pb_text][pb_row][pb_column span="span12"][pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_text][/pb_text][pb_row][pb_column span="span12"][pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_video el_title="Video 1" video_source_link_youtube="https://youtu.be/8Y0sCx2xiWk" video_youtube_dimension_width="500" video_youtube_dimension_height="270" video_youtube_autoplay="0" video_youtube_loop="0" video_youtube_autohide="2" video_youtube_cc="0" video_alignment="center" appearing_animation="0" video_sources="youtube" ][/pb_video][pb_row][pb_column span="span12"][pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row][pb_column span="span12"][pb_text] [/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row][pb_column span="span12"]

Deze video is gemaakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met TLN, EVO en KNV

 

Ga naar boven